DayOne begeleidt Protinus bij overname door Prodware Group

Groenewegen-Caris |
09 November 2023

Transactie succesvol geclosed! DayOne heeft Protinus begeleid bij de overname door Prodware Group, waarmee een nieuwe fase in de groeistrategie van Protinus van start gaat. 

Protinus is een belangrijke leverancier van IT hardware, software en diensten aan centrale en lokale overheden, gezondheidszorg, onderwijs en corporate enterprises. Het partnernetwerk van Protinus van o.a. software- en hardware fabrikanten, distributeurs, integrators en MSP’s levert Protinus de unieke positie die haar onderscheidt van haar concurrenten.

Prodware Group opereert internationaal en is toonaangevend op het gebied van IT-innovatie. Het concern telt meer dan 1800 medewerkers verspreid over 14 landen.

De activiteiten van Protinus zullen ongewijzigd, in dezelfde hoedanigheid en onder dezelfde naam gecontinueerd worden onder leiding van het huidige management. Algemeen directeur Vincent Verbiesen: “Protinus is enorm trots deel uit te gaan maken van de Prodware group. Belangrijke voorwaarde bij deze overname was om maximaal de voordelen te laten renderen voor de verdere ontwikkeling van de Managed Sourcing formule. Op dit vlak hebben beide organisaties elkaar gevonden om deze samenwerking aan te gaan. Protinus IT zal de komende jaren haar partnermodel verder doorontwikkelen en de kansen die deze stap biedt in het voordeel van onze klanten, partners en niet in de laatste plaats onze eigen mensen, laten werken.”

Alain Conrard, CEO van de Prodware Group: “Protinus vult onze andere bedrijven van de groep uitzonderlijk goed aan. Dit samengaan zal aanzienlijke waarde creëren voor alle medewerkers, klanten en partners, en bevestigt onze positie als belangrijke speler in digitale transformatie in heel Europa.”

DayOne trad op als juridisch adviseur voor de verkoper. Voor verdere informatie of advies over een (op handen zijnde) overname of samenwerking, kunt u contact opnemen met DayOne partner Edith Groenewegen op +31 6 5 111 6155

Voor verdere informatie over deze blog of advisering over het onderwerp, kunt u contact opnemen met DayOne advocaat Edith Groenewegen.
+31 6 5 111 6155 | groenewegen@dayonelegal.nl