DayOne advocaat Edith Groenewegen meets Miljoenenontbijt

Groenewegen-Caris |
28 september 2021

Afgelopen woensdag, 22 september 2021, vond in alle vroegte het Miljoenenontbijt plaats. De bijeenkomst wordt jaarlijks georganiseerd door MKB Den Haag, VNO NCW regio Den Haag en gemeente Den Haag en deze vond dit jaar plaats in het monumentale Amrâth Hotel Kurhaus te Scheveningen. Traditiegetrouw vindt dit ontbijt plaats op de ochtend ná Prinsjesdag en staat deze in het teken van de Miljoenennota en de vraag wat de plannen voor Haagse ondernemers betekenen.  

DayOne advocaat Edith Groenewegen, die bestuurslid en secretaris is van MKB Den Haag, was aanwezig bij het ontbijt, en met haar ruim 200 andere Haagse ondernemers. 

Het was door de COVID maatregelen het eerste grote Haagse event in tijden. Het enthousiasme onder de aanwezigen was dan ook groot. Oneliners als ‘Het kan weer’ en ‘Wat goed om elkaar weer te zien en spreken’ werden met regelmaat uitgewisseld tijdens het ontbijt voorafgaand aan het inhoudelijk deel, en het netwerkdeel na afloop.

Onder de sprekers waren burgemeester van Den Haag, Jan van Zanen, en Ingrid Thijssen, voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW. De oproep van hen en ondernemers aan het (aankomend) kabinet was eensgezind: "Zorg ervoor dat grote thema’s worden opgepakt en oplossingen die nodig zijn geboden worden". Een persoonlijke noot van advocaat Edith Groenewegen, en een oproep aan de Haagse politiek: "Kijk door de ogen van de MKB-ondernemingen; de banenmotor van de Nederlandse economie. Zorg ervoor dat zij minder ‘belast’ worden. Zorg ervoor dat het minder ‘pijn’ doet om personeel in dienst te nemen. Verminder de ontslagbescherming van werknemers. Beperk juist níet de mogelijkheid om oproepkrachten in te huren (dit is zeker in deze tijden broodnodig, bijvoorbeeld in de horeca). Zorg voor werk-leerplekken en een goede match tussen opleiding enerzijds en beschikbare werkplekken anderzijds. En verminder de financiële last en re-integratieverplichtingen van kleinere werkgevers bij een zieke werknemer. Er is werk aan de winkel!" 

Actualiteitenprogramma Goedemorgen Nederland was met camera bij het Miljoenenontbijt aanwezig en ook de landelijke schrijvende pers had aandacht voor het Miljoenenontbijt: Ondernemers hekelen gebrek aan beleid: 'Land schreeuwt om oplossingen' | RTL Nieuws


Voor informatie of vragen, of juridische bijstand voor ondernemersvraagstukken: Edith Groenewegen (groenewegen@dayonelegal.nl

Voor verdere informatie over deze blog of advisering over het onderwerp, kunt u contact opnemen met DayOne advocaat Edith Groenewegen.
+31 6 5 111 6155 | groenewegen@dayonelegal.nl