DayOne advocaat Vincent Breedveld op radio over DNB Rapport Arbeidsmarkt

Breedveld |
15 oktober 2021

Op woensdag 13 oktober jl. was DayOne advocaat Vincent Breedveld weer te gast in het radioprogramma BoBizzNizz, voor en door ondernemers. Deze keer sprak hij over het DNB Rapport Arbeidsmarkt. 


In een vlijmscherpe analyse over de ZZP'ers in Nederland constateert hij dat het eens klaar moet zijn met steeds maar tegen deze groep aan te schoppen. Er zijn maar liefst 1,6 miljoen ZZP'ers in Nederland, maar ze zijn - helaas - slecht georganiseerd en mogen - kort gezegd - nergens over meepraten. Dit terwijl ze een belangrijke spil vormen van onze economie. 


Ook de problematiek rondom de zogenaamde 'platform economie', waarin vraag en aanbod bij elkaar worden gebracht via een platform (app) komt aan de orde, waaronder de Uber-uitspraak. Want is het nu zo, zoals de rechtbank heeft beslist, dat chauffeurs die in persoon via de Uber-app met een auto passagiers vervoeren, daadwerkelijk onderhevig moeten zijn bij Uber aan de CAO Taxivervoer? Of zijn het wel degelijk ondernemers, in de zin van zelfstandige ZZP'ers? En wat houdt in dat kader "werkgeversgezag" in, als er sprake is van algoritmes die de dienstverlening in grote mate bepalen en inkleuren? 


Wil je meer horen over dit rapport en de conclusies die Vincent Breedveld daar aan verbindt? Luister dan vooral hier: 


BoBizzNizz 13-10-2021

afl 138 met Joep Derksen, John van der Tol en Peter Kapel in BoBizzNizz 13-10-2021 (soundcloud.com)

Voor verdere informatie over deze blog of advisering over het onderwerp, kunt u contact opnemen met DayOne advocaat Vincent Breedveld.
+31 6 53 84 93 19 | breedveld@dayonelegal.nl