DayOne betrokken bij oprichting uitgeverij Noblesse Uitgevers en overname uitgeefactiviteiten JEA

Koster |
02 december 2020

Per 1 december 2020 is Nederland een uitgeverij rijker: Noblesse Uitgevers. De uitgeverij is gevestigd in Nieuw-Vennep.


DayOne was betrokken bij de oprichting van de nieuwe uitgeverij en bij de overname van de uitgeefactiviteiten van Uitgeverij Joh. Enschedé Amsterdam (JEA). Advocaten Charissa Koster en Gerben Metz begeleidden de oprichting en de kooptransactie. 


Alle activiteiten van uitgeverij JEA zijn per 1 december 2020 overgegaan naar Noblesse Uitgevers, onder leiding van uitgeefdirecteur Peter Voskuil. Dit als gevolg van de opsplitsing van moederbedrijf Joh. Enschedé Amsterdam (JEA), die in november 2020 in gang werd gezet. Alle auteurs, titels en het uitgeefteam gaan mee over.


De overname is een bijzondere, want de geschiedenis van Uitgeverij JEA reikt terug tot 1703. Voskuil leidde de nieuwe naam van de uitgeverij af van het gezegde noblesse oblige – adel verplicht. Het is een knipoog naar Joh. Enschedé Amsterdam, dat als oprichter van onder meer het Centraal Boekhuis, de GAU en maker van diverse lettertypes een vooraanstaande partij in het boekenvak is geweest. 


De uitgeverij richt zich vooral op non-fictie en exclusieve uitgaves, waarbij zo’n 25 titels per jaar worden uitgegeven waaronder de succesvolle Koot & Bie Encyclopedie.


Het persbericht van Noblesse Uitgevers vindt u via deze link:  

Persbericht: Uitgeverij JEA verder als Noblesse Uitgevers (deperslijst.com)


Voor vragen over uitgeefactiviteiten, auteursrechten en ondernemen in het uitgeefvak, bel of mail met Charissa Koster via +316 53538576 of koster@dayonelegal.nl

Voor verdere informatie over deze blog of advisering over het onderwerp, kunt u contact opnemen met DayOne advocaat Charissa Koster.
+31 6 535 385 76 | koster@dayonelegal.nl