DayOne Update Arbeidsrecht: over de richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden

Breedveld |
05 april 2022

Voor 1 augustus 2022 krijgen we nieuwe wetgeving op arbeidsrechtgebied, want dan wordt de EU-richtlijn 2019/1152, die gaat over transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden, geïmplementeerd in de Nederlandse wet. Die wet heeft concrete gevolgen voor arbeidscontracten tussen werkgevers en werknemers en de inhoud daarvan. 


Vaste arbeidstijden, voorspelbare arbeidstijden, het mogen verrichten van nevenactiviteiten, het moeten vergoeden van opleidingskosten en bepaalde informatieplichten voor de werkgever, dat zijn de onderwerpen die in de notendop door de richtlijn geregeld worden. En let op werkgever, om hierop te anticiperen, want de sancties bij niet-naleving kunnen vervelend en nadelig zijn. 


DayOne zette alle relevante onderwerpen op een rij, op een korte maar krachtige manier, in het bijgesloten memo. Details zijn er en kunnen we uiteraard geven, desgevraagd. Een nadere toelichting of advies ook! 


Voor vragen: bel of mail vooral met de arbeidsrechtspecialisten van kantoor, met als contactpersoon partner Vincent Breedveld (breedveld@dayonelegal.nl) en veel dank aan paralegal Berend Verhoeven en advocaat Anne Zweipfenning, voor het opstellen van het memo.

 

DayOne Update Arbeidsrecht - RL transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden

Voor verdere informatie over deze blog of advisering over het onderwerp, kunt u contact opnemen met DayOne advocaat Vincent Breedveld.
+31 6 53 84 93 19 | breedveld@dayonelegal.nl