EU-subsidiefonds vergoedt 75 procent van de kosten van een merkaanvraag: vraag nu je merk aan!

van Wijk |
21 maart 2023

Voor iedereen die onderneemt met of onder gebruikmaking van één of meer merken, verdient het aanvragen van een merk en het beheer daarvan top-prioriteit. 

 

De EU heeft inmiddels een subsidieregeling op basis waarvan 75% van de aan de merkeninstanties te betalen taks kan worden terug verkregen. Deze regeling geldt zowel voor nationale merken van alle EU-landen (en dus ook voor het aanvragen van een Benelux-merk), als ook voor EU-merken. Met een EU-merk kan in één keer een merkregistratie worden verkregen voor alle 27 EU-landen. 

Ook op merkregistraties buiten de EU is de regeling van toepassing, maar dan kan (slechts) 50% worden terug verkregen. 


Deze subsidieregeling is bedoeld voor zogenaamde SME’s (“small and medium-sized enterprises”) in de EU. De voorwaarden om aan de definitie van een SME te voldoen vind je hier. Zie ook hier voor meer algemene informatie over dit SME-fund. 


Wij begeleiden een subsidie-aanvraag tijdelijk zonder bijkomende kosten, of, indien er ook geadviseerd moet worden over een merkaanvraag, tegen scherpe tarieven. De subsidie wordt vervolgens rechtstreeks op uw rekening overgemaakt. De regeling loopt in principe tot het einde van het jaar (8 december), maar wel geldt “op=op”. 


Ook voor verdere vragen over het registreren en/of beschermen van merken en modellen kunt u uiteraard contact met onze IE-specialisten opnemen. Wij helpen u graag!


Teun Pouw - pouw@dayonelegal.nl 
Charissa Koster - koster@dayonelegal.nl 
Sebastiaan van Wijk - vanwijk@dayonelegal.nl 

Voor verdere informatie over deze blog of advisering over het onderwerp, kunt u contact opnemen met DayOne advocaat Sebastiaan van Wijk.
+31 6 12 26 65 80 | vanwijk@dayonelegal.nl