Internationale filmdeal: DayOne betrokken bij verkoop filmrechten "Close-up" aan Rinkel Film

Koster |
08 maart 2021

Bijgewerkt op: 9 mrt 2021

Uit het persbericht: het spraakmakende boek Close-up (Pepper Books, 2020) van Thysia Huisman zal bewerkt worden tot een Nederlands-Franse dramaserie. DayOne advocaat Charissa Koster begeleidde samen met film-agente Dorien van Londen (samen Van Londen & Ko) de totstandkoming van de internationale deal namens auteur Thysia Huisman. De filmrechten werden verkocht aan producent Rinkel Film, nadat meerdere producenten interesse hadden getoond voor de filmrechten. 


Het waargebeurde verhaal beschrijft hoe de schrijfster als model van 18 jaar slachtoffer werd van verkrachting door haar bekende modellenagent Jean-Luc Brunel in Parijs. Brunel werd later bekend als de man die honderden meisjes ronselde voor Jeffrey Epstein. 


Pas ruim twintig jaar later – ná de opkomst van de #MeToo-beweging en de onthullingen rondom de veroordeelde Jeffrey Epstein, en jaren van therapie – durft Thysia naar buiten te komen met haar bekentenis. Haar aangrijpende verhaal begint als een sprookje, wanneer ze een modellenwedstrijd wint en wordt uitgenodigd in Parijs, maar verandert al snel in een nachtmerrie. Brunel is inmiddels gearresteerd.


Auteur Thysia Huisman: ‘Het is indrukwekkend dat meerdere producenten interesse hadden om van mijn boek Close-up een dramaserie te ontwikkelen. Na goede gesprekken met Reinier Selen voelde ik sterk dat hij en ik dezelfde ideeën hebben over wat de belangrijkste elementen zouden moeten zijn van de serie.’  


Producent Reinier Selen: 'Het boek en diverse gesprekken met Thysia leerden mij dat Thysia’s verhaal uniek is. Als jong model was ze een slachtoffer en op dat moment, helaas, geen uitzondering. Maar als volwassen vrouw en moeder van een zoon, draait Thysia de rollen om. Ze besluit haar agressor op te sporen en er alles aan te doen om hem achter slot en grendel te krijgen. Mede door haar vastberadenheid is Brunel afgelopen december in Parijs gearresteerd en wacht hij, in gevangenschap, zijn proces af. Dat maakt Thysia’s verhaal krachtig, hoopvol en ontzettend relevant. Een internationale dramaserie die laat zien hoe een Nederlandse vrouw haar trauma kan omzetten in kracht, zal een Nederlands én wereldwijd publiek aanspreken. Of zoals Thysia het zelf zegt: “je kan wel degelijk als feniks herrijzen uit je eigen as”.'


Voor vragen over de filmdeal, filmrechten of -financieringen: Charissa Koster, 06-53538576 of koster@dayonelegal.nl 

Voor verdere informatie over deze blog of advisering over het onderwerp, kunt u contact opnemen met DayOne advocaat Charissa Koster.
+31 6 535 385 76 | koster@dayonelegal.nl