Opgelet, de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen komt eraan!

Breedveld |
15 juni 2021

DayOne Update Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen

 

Vanaf 1 juli aanstaande is het zover: dan treedt de nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) in werking. En die wet heeft voor (besturen van) stichtingen en verenigingen nogal wat gevolgen. Dus wees voorbereid! 


Zo legt de WBTR een aantal nieuwe verplichtingen op aan (besturen van) stichtingen en verenigingen en wordt de aansprakelijkheid van het bestuur (mogelijk) verder uitgebreid. Daarnaast is het ontslagrecht voor bestuursleden ernstig versoepeld en moet op basis van de WBTR een aantal waarborgen in de statuten van een stichting of vereniging worden opgenomen. 


Inmiddels krijgen wij veel vragen van onze relaties over de wetswijzigingen. Niet onlogisch want de wetswijziging raakt bijvoorbeeld óók sportverenigingen en ideële stichtingen, waar onze relaties in privé bestuurder zijn. Daarvoor gelden de wetswijzigingen ook!


In het bestand bij deze blog kunt u een pragmatisch overzicht vinden van de belangrijkste wijzigingen, aangevuld met actiepunten. In duidelijke DayOne taal. Zodat u weet wat u te wachten staat en wat u moet doen. 


Wilt u weten welke gevolgen de wet in uw specifieke geval heeft? Of twijfelt u of de statuten aan een update nodig zijn? Neem dan vooral even contact op.


Groet,
DayOne, Anne Zweipfenning en Vincent Breedveld

Voor verdere informatie over deze blog of advisering over het onderwerp, kunt u contact opnemen met DayOne advocaat Vincent Breedveld.
+31 6 53 84 93 19 | breedveld@dayonelegal.nl