Opinie: over moraalridders die de vrije meningsuiting én rechtstaat in gevaar brengen

Koster |
13 maart 2023

Advocatie, de nieuwssite voor advocaten, notarissen en juristen, publiceerde deze Ingezonden opinie: ‘De moraalridder 2.0 helpt vrije meningsuiting en rechtstaat om zeep’ - Advocatie van DayOne partner Charissa Koster. 


Aanleiding was de zoveelste "schandpaalactie" die zij tegenkwam in het dagelijkse, maatschappelijke leven en in haar mediarecht-praktijk, waar met een beroep op de vrije meningsuiting van een politicus de vrije meningsuiting én persoonlijke levenssfeer van een fotografe wordt aangetast. Steeds vaker wordt er eerst hard geroepen en schade toegebracht, en vindt daarna pas dialoog of toetsing plaats. Als dat al gebeurt. 


Oftewel: 'men leest een titel, het liefst online, en start meteen met schreeuwen'. Het leidt tot een cancelcultuur die steeds heviger wordt. Nu is Margi Geerlinks, fotografe, aan de beurt. Vorige maand was het schrijver Pim Lammers. En dan heeft Charissa Koster het nog niet eens over alle (vermeende) MeToo en andere schandalen in film, televisie, en theaterland en de heftige manier waarop mensen communiceren en elkaar verwensingen en aantijgingen in de schoenen schuiven. 


Kortom, lees hier. 

Voor verdere informatie over deze blog of advisering over het onderwerp, kunt u contact opnemen met DayOne advocaat Charissa Koster.
+31 6 535 385 76 | koster@dayonelegal.nl