Vincent Breedveld in radioprogramma BBN: hoe kom ik van een disfunctionerende/zieke werknemer af?

Breedveld |
19 april 2021

Op 14 april jl. was DayOne advocaat Vincent Breedveld weer te gast bij zakenradioprogramma BoBizzNizz. 


Nu de COVID-steunmaatregelen voor ondernemers, waaronder de NOW, al lange tijd lopen en dit bij veel ondernemingen een verkleurd beeld geeft over de cijfers en status van hun bedrijf, is het zaak om de balans op te maken. Startregel bij NOW-aanvragen was dat je niet gelijktijdig én een beroep mocht doen op NOW-steun én personeel mocht ontslaan. Dat heeft ertoe geleid dat er afgelopen jaar minder ontslagzaken waren en dat veel personeelsdossiers zijn blijven liggen. 


Inmiddels leidt dat tot een grote hoeveelheid situaties waarin disfunctionerende werknemers nog steeds werkzaam zijn bij een onderneming. Of waarin ondernemingen kampen met werknemers die al langere tijd ziek zijn. En waarin het "zicht" op zo'n werknemer en op hoe het gaat met die werknemer niet altijd even goed is, vooral ook doordat er veelal op afstand wordt gewerkt. 


Hoe kun je tot een ontslag van zo'n disfunctionerende of langdurig zieke werknemer komen? En tegen welke problemen loop je als ondernemer/werkgever aan als er geen of nauwelijks dossier is opgebouwd? 


Arbeidsrecht-specialist Vincent Breedveld legt het uit in dit fragment:   


BBN 14-04-2021

Deskundige Vincent Breedveld over afscheid disfunctionerende of zieke medewerker in BoBizzNizz 14-04-2021 (soundcloud.com)


Voor contact met Vincent Breedveld: 06-53849319 of breedveld@dayonelegal.nl

Voor de andere arbeidsrechtspecialisten van DayOne zie www.dayonelegal.nl 

Voor verdere informatie over deze blog of advisering over het onderwerp, kunt u contact opnemen met DayOne advocaat Vincent Breedveld.
+31 6 53 84 93 19 | breedveld@dayonelegal.nl