DayOne advocaten
Zeg
wat je
doet,
en
doe wat
je zegt.

Gerben Metz

1983
Gerben’s DayOne
Oktober 2010
Toegelaten tot de Balie, lid van de Nederlandse Orde van Advocaten
Ik hecht waarde aan heldere communicatie, goede bereikbaarheid en korte lijnen. Als mede-oprichter van DayOne in mijn ‘early thirties’, begrijp ik als geen ander dat mijn dienstverlening vanuit ondernemersperspectief van toegevoegde waarde moet zijn. Dat is dus meer dan een juridisch betoog. Die verbreding zoek ik onder meer in mijn docentschap en als rechter-plaatsvervanger

Rechtsgebieden

Corporate
Ondernemingsrecht (aandeelhouders­overeenkomsten, vraagstukken aandeelhouders/statutair bestuurders, samenwerkingsverbanden, corporate housekeeping, oprichting en ontvlechting vennootschappen)
Real Estate
Huurrecht bedrijfsruimtes
 
Commercial Contracts
Commerciële contracten (B2B) en algemeen verbintenissenrecht

Corporate Litigation & Arbitration

Procesrecht (commerciële en corporate geschillen)
 

Hoe werkt Gerben?

Hij hecht veel waarde aan heldere communicatie en korte lijnen met zijn klanten. Daarbij verwacht hij dezelfde insteek en input van zijn klanten en gesprekspartners. Hij is er namelijk van overtuigd dat in dialoog de best mogelijke resultaten worden bereikt. Werk van hoge kwaliteit is daarbij een gegeven. Naast advieswerk procedeert hij graag en doorlopend.

Juridische vragen van klanten zijn vaak multidisciplinair, met bijvoorbeeld ook een economisch of strategisch element. Vanuit dat perspectief moet onze juridische dienstverlening toegevoegde waarde hebben, vindt hij. Om een klant verder te helpen en van goed advies te kunnen voorzien, helpt het als je zelf ondernemer en goed bereikbaar bent.  Klanten waarderen een perspectief vanuit het ondernemerschap,  omdat ze ervaren dat je medeverantwoordelijkheid neemt voor hun uitdaging. Vanaf het moment dat Gerben toetrad tot de advocatuur in de praktijk van zijn kantoorgenoot Vincent Breedveld, heeft hij zich deze werk- en denkwijze eigen gemaakt. Klanten waarderen die insteek enorm.

 

Achtergrond

Afgestudeerd Nederlands recht (accent privaatrecht), inclusief honors program (2009). Post academische opleiding Vennootschaps- & Ondernemingsrecht (Grotius Academie 2016). Lid van de Nederlandse Orde van Advocaten. Naast het uitoefenen van zijn advocatenpraktijk bij DayOne hecht hij eraan om ook andere activiteiten te verrichten. Zo is hij sinds kort ook verbonden aan SRA als juridisch docent, waar hij opleidingen verzorgt over onder andere het ondernemingsrecht in brede zin. Verder is hij twee jaar bestuurder geweest van de Jonge Balie Den Haag, de vakvereniging voor jonge advocaten. Daarnaast organiseert hij jaarlijks met collega’s “Recht in Beweging”, een hardloopwedstrijd voor en door medewerkers uit de Haagse advocatuur, OM, rechtbank en gemeente. Daarnaast geeft hij geregeld workshops aan klanten, waaronder over de AVG/privacyrecht. Gerben is voorts rechter-plaatsvervanger.

Rechtsgebiedenregister
Gerben Metz heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:
  • Huurrecht
  • Ondernemingsrecht
  • Verbintenissenrecht
 
Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.