top of page
Profielfoto Charissa Koster.jpg

Charissa Koster

Charissa's DayOne

1975

Toegelaten tot de Balie: mei 1999, lid van de Nederlandse Orde van Advocaten

 

Direct contact

     +31 6 53 53 85 76

     koster@dayonelegal.nl

     Let’s connect from day one

 

​Rechtsgebieden

  • Media-, pers-, privacy- en reputatiezaken (vrijheid van meningsuiting versus persoonlijke levenssfeer, (on)rechtmatige pers, portretrecht, AVG)

  • Intellectuele eigendom (auteursrecht, portretrecht, naburig recht, merkenrecht, handelsnaamrecht, modellenrecht, databanken en domeinnamen)

  • ICT (e-commerce, internet, nieuwe media & technologie, outsourcings, softwarelicenties)

  • Corporate & commercial (ondernemingsrecht en arbeidsrecht/HR, inclusief overnames, reorganisaties, aandeelhoudersgeschillen en ontslagzaken)

 

Hoe werk ik?

Media-advocaat en partner in de commerciële praktijk. Advies, strategie en procedures. Zeer brede kennis van het intellectueel eigendomsrecht (IE), ICT, media, privacy en vrije meningsuiting, digitale en innovatieve ontwikkelingen en corporate & commercial vraagstukken (inclusief ondernemingsrecht en arbeidsrecht).

Betrokken, scherp en pragmatisch. De belangen van cliënten staan altijd voorop. Proactief adviseur, sparringpartner en procesadvocaat. Juridische expertise wordt gecombineerd met technische (IT/internet), strategische en bedrijfscommerciële ervaring. Denkt graag bedrijfstechnisch en commercieel mee over verdienmodellen, innovatie en ontwikkeling, de toekomst en koers van ondernemingen, personele kwesties en de bescherming/inzet van (bedrijfs)assets. In staat om door te pakken, zeer snel te schakelen en goed om te gaan met de media, als het belang van de zaak dat vraagt.   

Naast advocaat ook reputatiemanager, internationaal sales agent en eindredacteur voor verschillende omroepen, producenten, kranten, boekenuitgevers, bekende artiesten, sporters en auteurs. Weet veel van de bescherming van design en producten, merken/branding, product- en contentvermarketing, tech-ontwikkelingen, innovatie, cross-mediale activiteiten, story telling en bewerkingen van boeken tot films/televisieseries/games/theaterproducties.

Tevens spreker op (internationale) boekenbeurzen en filmfestivals, columnist en commentator in diverse media en mentor van junior juristen. Verder betrokken als adviseur/docent bij onder meer opleidingsinstituten Meester Opleiding Coupeur (couture/opera) en de Braenworks Academy. Hecht eraan kennis over te dragen en haar netwerk, expertise en ervaring te delen.

In 2015, 2017, 2018 en 2019 aanbevolen voor TheNextWomen100. In 2018, 2019 en 2020 benoemd tot “Next Woman to Watch” door netwerkorganisatie TheNextWomen.  

Achtergrond

Afgestudeerd in de richting Nederlands recht aan de Universiteit van Amsterdam (1998). Tevens met goed gevolg de postdoctorale Grotius Academy-opleiding Informaticarecht afgerond (2008) en de postdoctorale specialisatie/verdiepingscursus Arbeidsrecht aan de Universiteit Leiden (2003). Lid van de Nederlandse Orde van Advocaten en verschillende vakverenigingen, waaronder de Vereniging voor Media & Communicatierecht, de Vereniging voor Auteursrecht, de Vereniging voor Privacyrecht en de Nederlandse Vereniging voor Informatietechnologie en Recht.

Media en cliënten

Als het gaat om haar optreden in procedures, wordt ze door media steevast aangeduid als ‘een van ’s lands felste media-advocaten’ en ‘een charmante straatvechter’. Positieve referenties van cliënten zien vooral op ‘haar scherpte’, ‘het vinden van oplossingen voor onmogelijke zaken’, ‘haar onvermoeibare doorzettingsvermogen’, de ‘gouden combinatie van kennis van de markt, mensen en regels’ en ‘haar kennis, kunde en krachtige karakter’. Verder wordt op het menselijk/sociale vlak haar toegankelijkheid gewaardeerd, haar maatschappelijke en belangeloze betrokkenheid door vrijwilligerswerk, het coachen en lesgeven bij educatieve instellingen en het feit ‘dat ze altijd kijkt naar het beste resultaat voor de cliënt, ongeacht of dat een start-up, debutant of multinational is’.   

Charissa Koster heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

 

- Intellectueel Eigendomsrecht

- Informatierecht

·    Mediarecht

·    IT-recht

 

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

  • Black LinkedIn Icon
bottom of page